Меню сайту

Статистика

geolocalizzare le statistiche

Вітаю Вас, Приятеле/Приятелько · RSS 25.04.2024, 02:52

Головна » 2012 » Травень » 22 » ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ ОФІЦІЙНОМУ ІСТОРИЧНОМУ САЙТІ!
11:01
ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ ОФІЦІЙНОМУ ІСТОРИЧНОМУ САЙТІ!
На нашому сайті Ви знайдете всю інформацію про діяльність нашого гурту з 1999 по 2017 рік
 
Ще ніби вчора ми вперше зібрались на нашу першу репетицію, щоб попрoбувати щось зіграти разом, попробувати нашіздібності, перевірити наші таланти...Кажуть, що перша зустріч, перше враження залишається на завджи. І справді... 1999 рік, який об'єднав нас в ідеї створення нашого гурту для духовного збагачення, моральної підтримки та соціально-культурного розвитку українців в Італії, які силою тодішніх обставин опинились тут на Апенінах. Ця ідея стала для нас викликом часу і дала нам можливість усвідомити важливість нашої місії до якої ми ще тоді лише готувалися. Спілкуючись часто із нашими земляками, ми ділитись з ними нашим спільним пережитим досвідом тут та чужині, відчували моральну тяготу і біль кожного з них. Почуті слова, ніколи не залишались поза нашою увагою, тому часто роздумуючи над ними, кожен з нас («єдиних») відчував велику потребу у наданні якоїсь конкретної допомоги нашим землякам.

Саме так, 12 листопада 1999 року, в день святого Священномученика Йосафата, при Українській Папській Колегії в Римі, ми зібрались на нашу першу зустріч-репетицію, яка стала для нас вирішальною. "Розминались" ми довго і нудно, аж раптом перші удари перкусіоніста зібрали нас в одно і в нас прозвучала "Червона Рута" Івасюка.

Потім один з нас сказав: "народ, а як ми назвем нашу гурт?"...Назв було море, однак жодна не виражала нас яскраво. Після довгих роздумів та дибатів ми зійшлись на тому, що є і по сьогодні нашою харизмою - єдність! Саме розуміння єдності, а особливо на чужині, об'єднало нас в одне ціле у вокально-інструментальну формацію «Єдині», адже в єдності - сила і міць всього!

 
Наша формація у 2000 році

Визначившись з найменуванням нашого гурту, ми взялись за розробку нашого першого репертуару. Підбирали ми його довго, адже надходив 2000 Ювілейний рік, а наших авторських пісень з цієї нагоди в нас не було. Робота над новими музичними творами була клопіткою і послідовною. Добре було те, що в Колегії вже були всі потрібні нам музичні інструменти та апаратура, яку придбав ще колись покійний вжевладика Софрон (Мудрий), ЧСВВ, що і надало намможливість належно підготуватись до майбутніх концертів.

У 2000 році, розробивши наш перший репертуар, ми почали наші регулярні репетиції. Після декількох місяців, трохи пізніше, ми, вже як вокально-інструментальна формація «Єдині», вирішили дати наш перший святковий концерт тут у Римі саме в деньВсесвітнього Дня Матері.

З цієї нагоди ми підготувати святкову концертну програму і, 14 травня 2000 року, біля храму Св. Софії у місті Римі з благословення покійного Владики Кир Івана (Хоми) вперше організували і започаткували святкування Дня Матері з метою пошани Матері та Ювілейного 2000 року. Це свято було справжнім торжеством для українських матерів, які не маючи нікого зі своїх рідних поруч, линули думками до своїх сімей на Україну.

 
Це перше Свято Матері відбулося за спільним сприянням Генерального Дому оо.Василіян, Ректорів Українських Папських Колегій Св. Йосафата і Покрови Пресвятої Богородиці в Римі, а саме тодішнього високопреподобного о. Протоархимандрита, а тепершнього владики Діонісія (Ляховича), ЧСВВ, о. Генезія Віомара, ЧСВВ, о. Теодора Галіцького, ЧСВВ, всечесного о. Євгена Небесняка, СДБ та студентів-семінаристів з обох Колегій, які приклали чимало зусиль для організації та проведення цього першого Дня Матері.
 
День Матері видався вдалим трампліном для нашої місійної діяльності серед наших земляків в Італії. Вже декілька місяців пізніше, довідавшись про наш гурт, нас почали запрошувати всі українські громади, які вже у той час були досить чисельними.

 За 16 років нашої діяльності ми записали і випустили 3 альбоми, а також провели 102 мистецько-культурні концертні програми від півночі до півдня, від заходу до сходу, всюди, де є наші українські громади.

Сьогодні ми з радістю пригадуємо наші концерти у Римі, Мілані, Новарі, Ароні, Борґо Манеро, Генуї, Тревізо, Реджьо Емілії, Болонії, Мантові, Бреші, Феррарі, Перуджі, Флоренції, Tepнi, Неаполі, Казерті, Парете, Мондрагоне, Салерно та в багатьох інших містах Італії. Успіх нашої діяльності ми завдячуємо Господу Богу та всім нашим друзям, фанам, добродіям, спонсорам, а також і тим, які всіляко старалисть ускладнити нам наш шлях діяльності.

Минулого року ми відсвяткували 16-ліття нашої діяльності і у цьому ми завдячуємо саме Вам та складаємо всім ВАМ нашу щиру вдячність за Вашу прихильність і любов. 
 

Завжди з Вами Ваша
вокально-інструментальна формація «Єдині» м. Рим

Переглядів: 2562 | Додав: ЄДИНІ | Рейтинг: 5.0/11
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

 

Copyright ВІФ Єдині © 2010-2024