Блог
Меню сайту

Статистика

geolocalizzare le statistiche

Вітаю Вас, Приятеле/Приятелько · RSS 23.04.2024, 08:58

Головна » 2010 » Грудень » 18 » НАМ СЬОГОДНІ - 10 РОКІВ
13:52
НАМ СЬОГОДНІ - 10 РОКІВ
14 травня 2010
 
..."і 10 років, як єдина мить,
злетіли без повернення в блакить"...
 
 
Навіть не віриться, що від 14.05.2000 року вже минуло 10 років. 10 років від того дня, коли наша вокально-інструментальна формація "Єдині" вперше на римській землі виступила зі своїм першим концертом на Свято Матері... Згадуючи про той історичний день, наші серця сповнюються сьогодні багатьма позитивними емоціями, радістю, хвилюванням та гордістю.

Як і цього року так і 10 років тому, День Матері був яскраво світлим і сонячним. На співочому полі, що знаходиться перед Українським Католицьким Університетом та Собором Св. Софії (40-ліття якого виповнилось саме цього року) де і по сьогоднішній день відбуваються урочисті святкування Дня Матері, о 16:00 зібрались українські матері з Риму та околиць в очікуванні початку концерту. Вступне слово виголосив покійний владика Іван (Хома) з благословення якого це свято стало можливим і привітав всіх присутніх мирян та духовенство. У своєму виступі владика приділив особливу увагу матерям та важливості ролі матері як берегині української сім'ї. Слова розради та підтримки владики Івана надали українським матерія в той день неабиякої наснаги. Сльози болю і водночас радості зтискали серце, адже у той час вони були тут зовсім одні...без сімей, дітей.

Після вступного слова владики Івана, слово взяв наш колишній член гурту о. Віталій Тарасенко, який зараз є капеланом для українців у м. Генуї і привітав матерів з їх святом - святом Матері. І полилась наша перша авторська пісня "Благословенна мить", а за нею і пісня про матір та інші... 

В той день нас всіх було зовсім небагато, чоловік 150, але дух свята відчувався досить сильно. Раділи всі і ми і матері, співали разом, веселились. Цей день запам'ятався нам назавжди, бо навіть і зараз, закриваючи очі, ми бачимо цю святкову атмосферу.

У 2001 році, а саме 13 травня, ми вдруге провели Свято Матері, та однак, із-за кліматичних умов ми були змушені провести його у прміщенні УКУ. В 2001 році українців було вже надто більше. Актовий зал Українського Католицького Університету був вщент заповнений, тож багато наших людей відбули святкування Дня Матері просто на сходовій клітці.

У 2002 році, а саме 11-12 травня, нашу ініціативу підтримав та усоліднив колишній пасторальний координатор для українців в Італії, о. Василь Поточняк, який, зробив надзвичайно вагомий внесок щодо розвитку та маштабності Свята Матері для українців в Італії.
 
Щодо цьогорічного святкування Дня Матері у Римі, то можемо з певністю сказати про те, що це свято було справді велики ювілейним торжеством для всіх, а особливо для нашого гурту, як засновника. Для українських матерів цього року довгоочікуваний концерт приурочений Дню Матері розпочався у 13.30. У цьому ювілейному концерті взяли участь відомі українські естрадні виконавці серед яких були: заслужена артистка України з Івано-Франківська Ірина Лончина, лауреат міжнародних фестивалів Анжела Вербицька, наша вокально-інструментальна формація "Єдині" , яка є лауреатом міжнародних фестивалів у м. Ріміні та м. Каттоліка, заслужені артисти України брати Дмитро та Назарій Яремчуки, народний артист України Степан Гіга разом з сином Степаном. Закінчив ювілейні святкування гурт «Мері», якого українці довго не хотіли відпускати зі сцени.
 
І яке ж Свято Матері без традиційної лотереї та феєрверку? Це уможливив президент Італо-української християнської асоціації Маріо Тронка. Делегована від мерії міста Риму з питань міграції пані Тетяна Кузик під час концертної програми вручила почесні відзнаки тим, хто в особливий спосіб протягом цих років уможливлювали це свято. Дуже шкода, що у цей так важливий для нашого гурту день з нами на сцені не було деяких теперішніх членів нашого гурту Михайла Партики та д-р. Михайла Перуна, який є нашим продюсером, а також наших колишніх членів гурту, які є співзасновниками гурту "Єдині" та Свята Матері в Римі: о. Віталія Тарасенка, о. Олексія Саранчука та о. Юрія Дрозда. Ми щераз і щераз хочемо висловити нашу щиру подяку преосвященному владиці Діонісієві (Ляховичу), ЧСВВ, Секретареві Апостольського Візитатора о. д-н. Іванові Стефуракові та його дружині Вірі, пасторальному координаторові для українців в Італії о. Олександрові Cапункові, Голові релігійного товариства українців католиків в Італії «Свята Софія» о. д-р. Іванові Дацькові, ведучим Ювілейного концерту, нашим матерям за дар життя та виховання, всім нашим друзям, фанам, спонсорам та всім українським матерям в Італії. І в особливий спосіб складаємо нашу подяку організаційному комітетові, який доклав надзвичайно багато зусиль для проведення цього Ювілейного Святкування Дня Матері (2010) та за встановлення правди!
 
Гурт "Єдині"
 
Переглядів: 1669 | Додав: ЄДИНІ | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

 

Copyright ВІФ Єдині © 2010-2024